18 Mayıs 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Pırasa Dolması

Zeytinyağlı Pırasa Dolması Tarifi

Malzemeler:

7 adet pırasa
2 adet havuç
1 bardak pirinç
3 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
1/2 demet dereotu (kıyılmış)
1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
2-3 yaprak reyhan (kıyılmış)
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Damak tadına göre tuz

Hazırlanışı:

Pırasalar yaprağıyla birleştiği kısımdan ( 25 cm gibi ) kesilir, sonra uzunlamasına tek taraflı kesilerek şerit elde edilir.
Kaynamış tuzlu suda 3 dakika haşlanır.
Soğuk suya atılıp alınır ve süzmeye bırakılır.
Yıkanmış pirinç, minik doğranmış soğan ve diğer tüm malzemeler bir kapta harmanlanır.
Şeritlerden bir tane yayılır, ucuna dolma içinden konulur.
Üçgen şeklinde sarılır.
Havuçlar doğranarak tencerenin altına konur.
Üzerine dolmalar dizilir.
2 bardak su, 8 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edilir.
Dolmaların üzeri kapakla kapatılır.
Kısık ateşte 20 dakika pişirilir.
Limon dilimleriyle süsleyerek servis edilir.

http://www.ustaninmutfagi.com/yemektarifleri/ana-yemek-tarifleri/dolmalar/157-zeytinyagli-pirasa-dolmasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder